e-learning
kgb akademija logo
NAJBOLJI KURSEVI KNJUGOVODSTVA
(saznajte više)
18
dec
2013.

Online kurs knjigovodstva, prednosti za osobe sa invaliditetom

Prema zvaničnim podacima Svetske zdravstvene organizacije u Srbiji živi oko 700,000 osoba sa invaliditetom od kojih oko 80% nije zaposleno, a samo 1% ima fakultetsku diplomu. Više od 70% osoba sa invaliditetom živi na granici siromaštva a svega 13% se izdržava od sopstvenog rada. Zaslugu za veliku nezaposlenost ima i neadekvatno obrazovanje osoba s invaliditetom, jer su godinama živeli na društvenoj margini i nisu im bile dostupne obrazovne ustanove.

Trenutna praksa u Srbiji je takva da se naglasak stavlja na vaspitanje i obrazovanje dece i mladih sa invaliditetom u specijalnim školama, dok se integrisanom obrazovanju u redovnim obrazovnim ustanovama posvećuje veoma malo pažnje.

Osobe sa invaliditetom još uvek stiču kvalifikacije za zanimanja za kojima je u praksi odavno prestala potreba. Umesto da se odgovara na potrebe tržišta, iz naših institucija nas izlaze čitave generacije obrazovnih profila koje nikada neće moći da pronađu adekvatno zaposlenje na otvorenom tržišu rada.

Optimizam i želja za usavršavanjem je najvažnija odlika mladih s invaliditetom u Srbiji. Međutim, oni još uvek čekaju na šansu da svoja teorijska znanja primene u praksi.

Zapošljavanje je jedan od najsnažnijih mehanizama za postizanje društvene uključenosti marginalizovanih grupa. Pitanje zapošljavanja osoba sa invaliditetom je jedno od važnijih kada govorimo o njihovom statusu, budući da je zaposlenost put ka povećanoj integraciji u društvo, kao i izvor prihoda, što doprinosi većoj samostalnosti osoba sa invaliditetom.

Prema Zakonu o profesionalnoj rehabilitaciji i zapošljavanju osoba s invaliditetom, obaveza svakog poslodavca koji ima najmanje 20 zaposlenih je da ima u radnom odnosu određen broj osoba s invaliditetom. Poslodavci ostvaruju i finansijske olakšice prilikom zapošljavanja osoba sa invaliditetom, a u najvećem broju slučajeva zadovoljni su učinkom osoba sa invaliditetom na radnom mestu. U isto vreme, oni se vrlo brzo prilagođavaju na radno okruženje.

Jedno od najtraženijih zanimanja poslednjih godina u Srbiji je pozicija knjigovođe (računovođe). Svaki privredni subjekt vodi poslovne knjige samostalno ili ih poverava specijalizovanim organizacijama (agencije ili privredna društva za pružanje knjigovodstvenih usluga). Znatan broj poslovno sposobnih osoba sa invaliditetom ima šansu da kroz zanimanje knjigovođe ostvari svoje zakonsko pravo na rad i omogući izvor finansiranja za sopstvenu i porodičnu egzistenciju.

Sticanje kvalifikacija i znanja za knjigovodstveno zanimanje može se sticati u okviru formalnog i neformalnog obrazovanja. Formalno obrazovanje pruža nedovoljna znanja za brzo i uspešno uključivanje u praktičan rad. Sa druge strane, neformalno obrazovanje kroz organizovanje kurseva knjigovodstva može da “popuni” tu prazninu u edukovanju knjigovodstvenih kadrova koji mogu u vrlo kratkom roku da se uključe u neposredan praktični rad.

KGB finance Beograd se već šestu godinu uspešno bavi edukacijom knjigovodstvenih kadrova. Od 2012 godine odlično funkcioniše i online kurs knjigovodstva zasnovan na tzv. e-learning modelu (učenje na daljinu). Lako je zaključiti da su dva motiva bila odlučujuća za ovakav poslovni potez:

  • Napraviti dostupnim učenje knjigovodstva svim zainteresovanim na celom području Srbije i
  • Omogućiti i osobama sa invaliditetom da pod istim uslovima steknu dodatna znanja i kompetencije za zanimanje knjigovođe.

Za pohađanje kursa knjigovodstva nisu odlučujuća prethodna znanja iz ove oblasti, već se sve može naučiti kroz naš program obuke. Potrebna je pre svega čvrsta volja i upornost kao i u svakom drugom edukativnom postupku. Minimum zahteva je potrebno ispuniti u domenu osposobljenosti za rad na računaru. Kompletan nastavni proces, ispit i edukativna praksa se sprovode bez obaveze dolaska u prostorije poslovnog centra u Beogradu. Prednosti našeg online kursa su i zato što:

  • Sami organizujete svoje vreme
  • Svi materijali, prepiska sa predavačima i baza znanja dostupni su online 24 časa dnevno
  • Platformi za učenje možete pristupiti sa bilo kog računara

S obirom na moć informacionih tehnologija današnjice, posao knjigovođe se lako može obavljati i od kuće. Sva dokumentacija se može kreirati i arhivirati u elektronskom obliku. Takođe, korišćenje računovodstvenih programa u okviru cloud tehnologija stvara vrlo pogodne pretpostavke za što veće uključivanje osoba sa invaliditetom na knjigovodstvenim poslovima. Isto tako, obavezujuća primena elektronskih portala Poreske uprave i Centralnog registra obaveznog socijalnog osiguranje u velikoj meri eliminiše “terenski rad” i doprinosi efikasnijem i lakšem obavljanju poslova u računovodstvu.

Veliko nam je zadovoljstvo da usluge edukacije ponudimo osobama sa invaliditetom, koje sada imaju mogućnost i šansu da nakon uspešno završene knjigovodstvene obuke postanu samostalni preduzetnici osnivanjem knjigovodstvenih agencija pa čak i zapošljavanjem drugih lica. Naša firma će im biti na usluzi za podršku uspešnom početku i stabilizaciji poslovanja u početnom periodu rada, kao što smo to bili za veliki broj naših polaznika.

KGB finance tim

Komentari


comments powered by Disqus

Naše usluge

Besplatni knjigovodstveni i računovodstveni saveti

Iskoristite jedinstvenu priliku i postavite nam pitanje, a naš stručni tim će Vam odgovoriti potpuno besplatno!

Pogledajte sve dosadašnje odgovore i savete ovde.

Utisci polaznika kursaZlatko Stokić

Kurs je opravdao moja očekivanja, ili bolje reći i više od toga, tako da sam prezadovoljan. Koncizan je, super osmišljen i obuhvata skoro sve tipove poslovnih promena koje se dešavaju u praksi. Predavaci su stručni, profesionalni i uvek dostupni. Uvek su imali strpljenja za sva moja pitanja da me saslušaju i objasne. Sve je to jako važno, posto je kurs izuzetno intenzivan, a knjigovodstvo vrlo široka oblast. Polaznici, da bi materiju savladali i razumeli, moraju i kući da ponovo sve provežbaju posle predavanja. 

Posle dobijanja sertifikata dolazio sam na praksu, koja je utemeljila moje znanje koje sam stekao tokom kursa. Za kolege sa kojima sam radio u KGB finance takodje imam samo reči hvale. Atmosfera na poslu je super jer je opuštena i nema nepotrebnih pritisaka. Praksa nije vremenski ograničena, tako da uvek kada mi treba neki savet ja skoknem do njih i dobijem odgovore na moja pitanja.


Ana Ignjatović

Želela bih da pohvalim KGB kurs knjigovodstva. Predavanje, način rada i pristup polaznicima su zaista na najvišem nivou, a posebna prednost ovog kursa jeste i mogućnost neograničene prakse, koja se obavlja u veoma prijatnom radnom okruženju. Sve pohvale i za profesora i njegovu spremnost da prenese svoje znanje.

Kurs je u potpunosti ispunio moja očekivanja. Svako ko želi da uči na jedan vrlo praktičan način i stekne praktično znanje iz knjigovodstva, preporučujem da upiše ovaj kurs.


Nebojša Kiš

Online kurs KGB Finance je odlicno osmišljen i prilagođen početnicima u knjigovodstvu. Kurs nije suvoparan tj. sadrži samo onoliko teorije koliko je neophodno radi razumevanja knjigovodstvene materije, a pri tom sadrži većinu primera iz prakse sa praktičnim zadacima.

Pošto je u pitanju online kurs, moj savet polaznicima je da se što vise konsultuju sa predavačem i da koristite forum gde mogu među sobom da razmene iskustva i probleme kako bi što pre pronašli prava rešenja i dobili na vremenu. Takode, ovaj kurs daje osnovno znanje koje je potrebno polaznicima da bi se samostalno bez ikakvog straha upustili u vođenje knjiga drugih preduzeća i tako obezbedili sebi egzistenciju, što je u danasnje vreme najteže.


Vanja Ignjatović

Veoma sam zadovoljna kursom knjigovodstva.

Kvalitet obuke je na najvišem nivou. Predavanje se izvodi u prijatnom ambijentu i podsticajnoj atmosferi.

Nastava se sastoji od teorijskog i praktičnog dela, te je time omogućeno lakše razumevanje knjigovodstvene materije. Predavač sa puno posvećenosti nastoji da prenese svoje znanje na polaznike, i dostupan je za konsultacije i pomoć.

Takođe sam prezadovoljna i praksom na koju sam krenula nakon položenog ispita. Iz dana u dan stičem sve više znanja iz oblasti knjigovodstva.

Svi budući polaznici koji se odluče za ovaj kurs,napraviće pravi izbor.


Zorana Stojković

Želim da vam se zahvalim na svemu što sam kod vas naučila i da se pohvalim da sada radim samostalno. Imam mali broj klijenata, dosta dobro mi ide i veoma sam zadovoljna zbog toga.


Mira Otović

Zelela bih da istaknem da je kurs knjigovodstva koji sam pohađala u KGB finance odlično organizovan i da zaista omogućava kandidatu da stekne primenjivo znanje iz oblasti računovodstva i finansija.

Nastava, praktični primeri iz oblasti računovodstva, samostalan rad u programu, omogućavaju vam da steknete uvid u sam način funkcionisanja vođenja poslovnih knjiga privrednih subjekata i osposobljavaju vas da to znanje samostalno primenjujete.

Iskreno sam veoma zadovoljna edukacijom koju sam dobila na ovoj obuci za kratak vremenski period i želim da naglasim da je znanje koje sam stekla za mene neprocenjivo jer dopunjava u potpunosti moje stečeno obrazovanje na fakultetu, predstavlja korak napred u struci i otvara nove mogucnosti na profesionalnom planu.

Zahvaljujem se i predavačima koji su visoko stučni, efikasni i profesionalni i pružaju sveobuhvatnu podršku kandidatima u svakom pogledu.


Dejan Mitrović

KGB kurs knjigovodstva sam upisao po preporuci nekoliko samostalnih knjigovođa.

Veoma sam zadovoljan obukom a naročito mi se sviđa mogućnost neograničene prakse, odnosno daljeg usavršavanja u ovoj oblasti.

Svima bih preporučio ovaj kurs jer spada u retke koji vam mogu koristiti u samom radu, odnosno u traženju novog posla.


Marina Stanković

Veoma sam zadovoljna Online kursom knjigovodstva, počev od same organizacije, nastavnih oblasti i tema koje se obrađuju, do profesionalnosti i posvećenosti predavača da nam na što bolji i jednostavniji način približi problematiku istog. Iako je možda u nekim trenucima bilo teško snaći se sa mnoštvom materijala, obrazaca za evidenciju i dokumentacijom, uz stručnu pomoć predavača svi problemi su lako otklonjeni. Iskreno rečeno, nemam nikakve negativne komentare koje bih iznela jer je kurs prevazišao sva moja očekivanja.

Želim Vam svu sreću u daljem radu.


Nenad Krstić

Kurs je izuzetno organizovan, predstavlja simulaciju poslovanja firme, gde se primenom dvojnog knjigovodstva vode poslovne knjige. Nakon završene obuke i položenog ispita sa simulacije se prelazi u realno vodjenje knjiga na praksi, koja je takodje sjajno organizovana.

Moja želja je bila da otvorim knjigovodstvenu agenciju, što sam i uradio uz veliku pomoć zaposlenih iz KGB finance-a. Saveti i znanje koje su mi preneli, i još uvek prenose, od velike je koristi za moj rad i moje dalje stručno usavršavanje.


Slavica Gajević

Saznanja koja sam od tima saradnika “KGB finance” dobila tokom kursa, dala su mi ideju da otvorim svoju privatnu knjigovodstvenu agenciju. I evo, za nepunih godinu dana od završetka kursa, imam svoj sopstveni biznis, sa više od 30 stalnih, i pre svega, vrlo zadovoljnih korisnika… Ono što me posebno raduje, da sam sa osobljem firme “KGB finance” i dalje u kontaktu, i da imam pravu prijateljsku pomoć od njih uvek kada je to potrebno, posebno za neke složenije zadatke sa kojima se susrećem u svom radu…

Ovaj kurs bih preporučila svima koji žele da obogate svoje znanje i postanu uspešni... Ko hoće da nauči da radi, kurs knjigovostva koji organizuje “KGB finance” je pravi izbor...

Pročitajte ceo utisak...


Željko Srećković

Smatram da je kurs knjigovodstva koju pruža „KGB finance“ pravi put za ulaz u svet vođenja poslovnih knjiga i poslovanja modernog preduzeća.

I pored toga što sam završio računovodstvo na Ekonomskom fakultetu odlučio sam se da dodatnim kursom osvežim postojeća i steknem nova znanja iz oblasti računovodstva preduzeća iz oblasti trgovine i usluga kao najrasprostranjenijih privrednih subjekata u Srbiji.

Mala grupa polaznika, posvećenost svakom polazniku kao i rešavanju svih nejasnoća na putu sticanja zvanja knjigovođe jesu dovoljna preporuka svakome da izabere baš „KGB finance.“


Dragana Krstić

Sve je veoma jasno objašnjeno tako da polaznici nemaju nikakvih problema u učenju. Moja preporuka budućim polaznicima ja da svaku temu dobro saslušaju jer se najviše nauči iz predavanja profesora. Pored toga, posle svake teme i urađenih zadataka, treba dobro proveriti rešenja i ispraviti eventualne greške!


Darko Vlajković

Nakon što sam završio Ekonomski fakultet shvatio sam da je moje praktično znanje iz knjigovodstva minimalno. Zbog toga sam se odlučio za online kurs koji organizuje KGB finance. I nisam pogrešio. Veoma sam zadovoljan kako teorijskom edukacijom tako i praktičnom obukom.

Kurs je odlično osmišljen sa konkretnim primerima iz računovodsvene prakse. Predavač je uvek dostupan za konsultacije i pomoć.

Stekao sam znanje i samopouzdanje za koje verujem da će mi pomoći u ostvarenju moje karijere. Iskreno preporučujem ovaj kurs svima koji žele da se bave knjigovodstvom.


Marija Ninkov

Tokom pohađanja kursa nisam imala velikih poteškoća iako nikada nisam imala iskustvo u praksi. Zadovoljna sam svim delovima procesa učenja, kako sa zadacima tako i sa Billans programom. Sve pohvale

Želim da kažem budućim polaznicima da je ovaj kurs sažet, razumljiv i prvenac što se tice online kurseva knjigovodstva na našim prostorima. Takođe pohvaljujem profesora na dobrom radu i samoj organizaciji celokupnog kursa, jer je, po mom mišljenju, objasnio suštinu kjnigovodstva. Treba pažljivo gledati predavanja i vežbati zadatke.


Tamara Drobac

Sve pohvale za KGB finance i predavača! Kurs je u potpunosti praktičan, primenljiv u realnom životu iz razloga što je čitav program prožet aktuelnim informacijama iz računovodstvene prakse. Takođe, svaki zadatak prate knjigovodstvena dokumenta (fakture, rešenje od APR-a, poreske prijave i obrasci,..) i obuka za rad u programu "Billans", tako da kandidat može bez straha, nakon kursa, da zaista radi u knjigovodstvu, što je za mene bilo najbitnije.


Dragana Janjić

Želela bih da Vam se zahvalim, jer ste vrlo profesionalno pripremili i prezentovali materijal sa kursa.

Za ovih pet nedelja, uspešno ste nam preneli Vaše znanje. Bilo je naporno, ali uz dobar ambijent ništa nije teško.

Drago mi je što sam bila deo Vašeg tima, i što ću znanje stečeno na kursu moći praktično i da koristim.


Milica Blagojević

KGB kurs knjigovodstva sam upisla po preporuci nekoliko samostalnih knjigovođa i nisam se pokajala. Naprotiv, izuzetno sam zadovoljna znanjem koje sam stekla i podrškom koju dobijam.

Broj polaznika u grupi je mali, čime sam vrlo zadovoljna. Pružili ste mi dovoljno znanja i pouzdanja da sada uspešno, samostalno vodim firme. Vaša agencija je jedna od retkih koja pruža pomoć i nakon završene obuke, na čemu sam Vam vrlo zahvalna.


Dajana Barbu

Moj cilj pohađanja računovodstvenog kursa je da od najboljih dobijem sve potrebne informacije i znanje u vezi računovodstvenih poslova, što će za mene i moju firmu "Uranus junior 2003" biti od velike koristi.

Nakon pohađanja kursa mogu reći da su mi utisci pozitivni i da sam mnogo naučila o računovodstvu zahvaljujući predavačima koji su nam stručno preneli znanje uz adekvatan materijal pomoću kojeg nam je omogućeno učenje i kod kuće.

Svim budućim polaznicima koji imaju želju i potrebu da upišu kurs računovodstva toplo preporučujem KGB finance jer će bez sumnje napraviti pravi izbor.


Katarina Komadina

Hvala Vam puno na svemu. I ja sam prezadovoljna i ocenom i kursom i stečenim znanjem. Pre ovog kursa nisam imala apsolutno nikakvo znanje u vezi sa knjigovodstvom. Strani su mi bili čak i termini, a knjiženja pogotovo. Sada prosto sama sebe iznenađujem kada vidim šta sam sve naučila zahvaljujući Vama za kratko vreme. Predavanja su sveobuhvatna, ali i praktična i koncizna. Primeri za vežbu su odlični i omogućavaju primenu stečenog teoretskog znanja odmah. Upis ovog kursa je sigurno najbolja investicija u sebe koju sam napravila u poslednje vreme.Zorica Jovandić

Ovaj kurs sam slučajno pronašla i iskreno bila pomalo nepoverljiva. Kada je poceo, bila sam zbunjena, ali sve je tako dobro organizovano da te sve samo vodi kroz kurs. Naravno tu je uvek i podrška koju treba koristititi i kad god se pojavi problem zakazivati konsultacije. Naučila sam dosta, zadovoljna sam i volela bi da se ovim bavim u budućnosti.