e-learning
kgb akademija logo
NAJBOLJI KURSEVI KNJUGOVODSTVA
POPUSTI ZA NEZAPOSLENE!
(saznajte više)
20
nov
2013.

KGB finance kursevi – po čemu se razlikujemo?

Poslednjih nekoliko godina tržište edukativnih usluga u Srbiji beleži nagli porast pojavom velikog broja institucija koje vrše obuku budućih knjigovođa. Formalni obrazovni sistem ne proizvodi dovoljan broj kvalitetnih knjigovodstvenih kadrova sposobnih da u praktičnom radu primene stečeno znanje, čime je opravdan porast broja kurseva knjigovodstva koji teže da popune “gep” i tržište obogate kvalitetnim kadrovima.

Dobro je poznato da kvantitet ne podrazumeva kvalitet. Dopunska obuka knjigovodstvenih kadrova nažalost postiže polovičan efekat sa stanovišta postizanja postavljenih ciljeva obuke. Dok jedni zadržavaju fokus na polazniku, sa akcentom na sticanje što kvalitetnijih i primenjivih znanja, drugi ovu oblast u potpunosti komercijalizuju i primat daju ostvarivanju profita – nudeći usluge po veoma niskim cenama, promovišući rad u velikim grupama i zapostavljajući glavni deo obuke – praktični rad i primenu računovodstvenog softvera.

Zašto obuka u KGB finance?

U KGB finance Beograd se već sedmu godinu bavimo obukom knjigovođa, što predstavlja našu prvenstvenu delatnost. Oslanjajući se na veliko praktično iskustvo naših obrazovnih kadrova težimo da konstantno unapređujemo nivo obuke i primenimo aktuelne nastavne metode i alate. Uvidevši potrebu za modernom obukom čiji doseg obuhvata područje čitave Srbije, pre godinu dana uveli smo online kurs knjigovodstva kao novu uslugu kompanije i na tom polju ostvarili neverovatan uspeh, koji potvrđuju utici polaznika koje možete pročitati na stranici Utisci Polaznika. Iskoristili smo aktuelne tehnologije i razvili sopstvenu eLearning platformu, čime smo uspešno implementirali učenje na daljinu. Uspeh na ovom polju omogućio nam je da unapredimo i osnovni kurs i danas KGB finance Beograd nudi dve mogućnosti edukacije knjigovođa, koje smo imenovali prepoznatljivim Internet žargonom – Offline kurs knjigovodstva i Online kurs knjigovodstva.

Pomenućemo samo neke od prednosti u odnosu na veliki broj konkurenata u oblasti pružanja usluga edukacije knjigovodstvenih kadrova koje neguje i razvija KGB finance Beograd:

  • Offline obuka se izvodi u prostorijama KGB finance Beograd u grupama od 4 polaznika sa 2 instruktora. Ovakav način rada omogućava maksimalnu kontrolu rada polaznika u svim fazama obuke. Svaki korak polaznika u cilju savladavanja nastavnih tema kontrolišu instruktori čime se ne samo smanjuju, već potpuno otklanjaju greške prilikom rada i ukida efekat velikih grupa gde se gubi focus na pojedinca;
  • Obuka se izvodi simuliranjem čitavog rada jednog privrednog društva (društva sa ograničenom odgovornošću – doo) od osnivanja do izrade finansijskog izveštaja. Evidentira se najfrekventniji deo poslovnih događaja koji se javljaju u našoj privrednoj praksi na simuliranim dokumentima sa formom i elementima originalne dokumentacije. Provodimo kompletnu “ručnu evidenciju” na svim potrebnim obrascima i poslovnim knjigama. Na ovaj način približavamo računovodstvenu materiju na jednostavan i pristupačan način;
  • Obzirom da se KGB finance aktivno bavi vođenjem poslovnih knjiga za veliki broj kompanija, prenos aktuelnih praktičnih znanja na polaznike ne predstavlja prepreku niti izazov;
  • Danas se retko koji posao obavlja bez korišćenja računara i softvera. Sve “ručne” knjigovodstvene evidencije pokrivene KGB finance kursevima evidentiraju se kroz računovodstveni softver Billans. Nakon toga smo u mogućnosti da zajedno sa polaznicima uporedimo dve evidencije i potvrdimo tačnost našeg rada. Kroz ovakvu proveru polaznici stiču samopouzdanje, zato što dobijaju mogućnost da sami kontrolišu svoj rad. Korišćenjem knjigovodstvenog softvera polaznici uče da njime upravljaju i u potpunosti ovladaju, što će im u budućem radu pomoći da izbegnu slučaj gde softver upravlja njihovim radom;
  • Softver Billans je, po našoj proceni, najnaprednije računovodstveno poslovno rešenje za vođenje knjiga malih i srednjih firmi u Srbiji. Zato smo sa kompanijom koja stoji iza ovog softverskog rešenja sklopili partnerstvo i danas smo u mogućnosti da za kompetencije polaznika kurseva u radu sa BIllans rešenjem izdamo sertifikat;
  • Nakon završene obuke, polaznicima nudimo neograničenu praksu u našoj firmi, gde im omogućavamo da stečeno znanje i kompetencije provere, testiraju i upotrebe rešavajući probleme iz realnog poslovanja uz nadzor i pomoć stručnih lica iz KGB finance.

Ovakvim koncipiranjem naše obuke polaznici KGB finance kurseva:

  • Stiču primenjene knjigovodstvene kompetencije kroz “ručnu evidenciju”, ne samo teoretsko znanje;
  • Savladavaju rad na jednom od najperspektivnijih računovodstvenih programa u Srbiji, što im garantuje da će uz vrlo malo truda savladati rad u bilo kom alternativnom knjigovodstvenom softveru sa kojim će se susresti na radom mestu;
  • Momentalno koriste i dodatno utvrđuju znanja i kompetencije stečene u toku obuke kroz praksu u našoj firmi.

Zbog svega navedenog usuđujemo da istaknemo da je obuka u KGB finance najbolji put ka sticanju aktuelnih, primenjivih i praktičnih znanja i kompetencija u oblasti knjigovodstva.

KGB finance tim

Komentari


comments powered by Disqus

Naše usluge

Besplatni knjigovodstveni i računovodstveni saveti

Iskoristite jedinstvenu priliku i postavite nam pitanje, a naš stručni tim će Vam odgovoriti potpuno besplatno!

Pogledajte sve dosadašnje odgovore i savete ovde.

Utisci polaznika kursaMarija Ninkov

Tokom pohađanja kursa nisam imala velikih poteškoća iako nikada nisam imala iskustvo u praksi. Zadovoljna sam svim delovima procesa učenja, kako sa zadacima tako i sa Billans programom. Sve pohvale

Želim da kažem budućim polaznicima da je ovaj kurs sažet, razumljiv i prvenac što se tice online kurseva knjigovodstva na našim prostorima. Takođe pohvaljujem profesora na dobrom radu i samoj organizaciji celokupnog kursa, jer je, po mom mišljenju, objasnio suštinu kjnigovodstva. Treba pažljivo gledati predavanja i vežbati zadatke.


Zorica Jovandić

Ovaj kurs sam slučajno pronašla i iskreno bila pomalo nepoverljiva. Kada je poceo, bila sam zbunjena, ali sve je tako dobro organizovano da te sve samo vodi kroz kurs. Naravno tu je uvek i podrška koju treba koristititi i kad god se pojavi problem zakazivati konsultacije. Naučila sam dosta, zadovoljna sam i volela bi da se ovim bavim u budućnosti. 


Nenad Krstić

Kurs je izuzetno organizovan, predstavlja simulaciju poslovanja firme, gde se primenom dvojnog knjigovodstva vode poslovne knjige. Nakon završene obuke i položenog ispita sa simulacije se prelazi u realno vodjenje knjiga na praksi, koja je takodje sjajno organizovana.

Moja želja je bila da otvorim knjigovodstvenu agenciju, što sam i uradio uz veliku pomoć zaposlenih iz KGB finance-a. Saveti i znanje koje su mi preneli, i još uvek prenose, od velike je koristi za moj rad i moje dalje stručno usavršavanje.


Dajana Barbu

Moj cilj pohađanja računovodstvenog kursa je da od najboljih dobijem sve potrebne informacije i znanje u vezi računovodstvenih poslova, što će za mene i moju firmu "Uranus junior 2003" biti od velike koristi.

Nakon pohađanja kursa mogu reći da su mi utisci pozitivni i da sam mnogo naučila o računovodstvu zahvaljujući predavačima koji su nam stručno preneli znanje uz adekvatan materijal pomoću kojeg nam je omogućeno učenje i kod kuće.

Svim budućim polaznicima koji imaju želju i potrebu da upišu kurs računovodstva toplo preporučujem KGB finance jer će bez sumnje napraviti pravi izbor.


Dragana Krstić

Sve je veoma jasno objašnjeno tako da polaznici nemaju nikakvih problema u učenju. Moja preporuka budućim polaznicima ja da svaku temu dobro saslušaju jer se najviše nauči iz predavanja profesora. Pored toga, posle svake teme i urađenih zadataka, treba dobro proveriti rešenja i ispraviti eventualne greške!


Zorana Stojković

Želim da vam se zahvalim na svemu što sam kod vas naučila i da se pohvalim da sada radim samostalno. Imam mali broj klijenata, dosta dobro mi ide i veoma sam zadovoljna zbog toga.


Slavica Gajević

Saznanja koja sam od tima saradnika “KGB finance” dobila tokom kursa, dala su mi ideju da otvorim svoju privatnu knjigovodstvenu agenciju. I evo, za nepunih godinu dana od završetka kursa, imam svoj sopstveni biznis, sa više od 30 stalnih, i pre svega, vrlo zadovoljnih korisnika… Ono što me posebno raduje, da sam sa osobljem firme “KGB finance” i dalje u kontaktu, i da imam pravu prijateljsku pomoć od njih uvek kada je to potrebno, posebno za neke složenije zadatke sa kojima se susrećem u svom radu…

Ovaj kurs bih preporučila svima koji žele da obogate svoje znanje i postanu uspešni... Ko hoće da nauči da radi, kurs knjigovostva koji organizuje “KGB finance” je pravi izbor...

Pročitajte ceo utisak...


Katarina Komadina

Hvala Vam puno na svemu. I ja sam prezadovoljna i ocenom i kursom i stečenim znanjem. Pre ovog kursa nisam imala apsolutno nikakvo znanje u vezi sa knjigovodstvom. Strani su mi bili čak i termini, a knjiženja pogotovo. Sada prosto sama sebe iznenađujem kada vidim šta sam sve naučila zahvaljujući Vama za kratko vreme. Predavanja su sveobuhvatna, ali i praktična i koncizna. Primeri za vežbu su odlični i omogućavaju primenu stečenog teoretskog znanja odmah. Upis ovog kursa je sigurno najbolja investicija u sebe koju sam napravila u poslednje vreme.Darko Vlajković

Nakon što sam završio Ekonomski fakultet shvatio sam da je moje praktično znanje iz knjigovodstva minimalno. Zbog toga sam se odlučio za online kurs koji organizuje KGB finance. I nisam pogrešio. Veoma sam zadovoljan kako teorijskom edukacijom tako i praktičnom obukom.

Kurs je odlično osmišljen sa konkretnim primerima iz računovodsvene prakse. Predavač je uvek dostupan za konsultacije i pomoć.

Stekao sam znanje i samopouzdanje za koje verujem da će mi pomoći u ostvarenju moje karijere. Iskreno preporučujem ovaj kurs svima koji žele da se bave knjigovodstvom.


Marina Stanković

Veoma sam zadovoljna Online kursom knjigovodstva, počev od same organizacije, nastavnih oblasti i tema koje se obrađuju, do profesionalnosti i posvećenosti predavača da nam na što bolji i jednostavniji način približi problematiku istog. Iako je možda u nekim trenucima bilo teško snaći se sa mnoštvom materijala, obrazaca za evidenciju i dokumentacijom, uz stručnu pomoć predavača svi problemi su lako otklonjeni. Iskreno rečeno, nemam nikakve negativne komentare koje bih iznela jer je kurs prevazišao sva moja očekivanja.

Želim Vam svu sreću u daljem radu.


Vanja Ignjatović

Veoma sam zadovoljna kursom knjigovodstva.

Kvalitet obuke je na najvišem nivou. Predavanje se izvodi u prijatnom ambijentu i podsticajnoj atmosferi.

Nastava se sastoji od teorijskog i praktičnog dela, te je time omogućeno lakše razumevanje knjigovodstvene materije. Predavač sa puno posvećenosti nastoji da prenese svoje znanje na polaznike, i dostupan je za konsultacije i pomoć.

Takođe sam prezadovoljna i praksom na koju sam krenula nakon položenog ispita. Iz dana u dan stičem sve više znanja iz oblasti knjigovodstva.

Svi budući polaznici koji se odluče za ovaj kurs,napraviće pravi izbor.


Milica Blagojević

KGB kurs knjigovodstva sam upisla po preporuci nekoliko samostalnih knjigovođa i nisam se pokajala. Naprotiv, izuzetno sam zadovoljna znanjem koje sam stekla i podrškom koju dobijam.

Broj polaznika u grupi je mali, čime sam vrlo zadovoljna. Pružili ste mi dovoljno znanja i pouzdanja da sada uspešno, samostalno vodim firme. Vaša agencija je jedna od retkih koja pruža pomoć i nakon završene obuke, na čemu sam Vam vrlo zahvalna.


Ana Ignjatović

Želela bih da pohvalim KGB kurs knjigovodstva. Predavanje, način rada i pristup polaznicima su zaista na najvišem nivou, a posebna prednost ovog kursa jeste i mogućnost neograničene prakse, koja se obavlja u veoma prijatnom radnom okruženju. Sve pohvale i za profesora i njegovu spremnost da prenese svoje znanje.

Kurs je u potpunosti ispunio moja očekivanja. Svako ko želi da uči na jedan vrlo praktičan način i stekne praktično znanje iz knjigovodstva, preporučujem da upiše ovaj kurs.


Mira Otović

Zelela bih da istaknem da je kurs knjigovodstva koji sam pohađala u KGB finance odlično organizovan i da zaista omogućava kandidatu da stekne primenjivo znanje iz oblasti računovodstva i finansija.

Nastava, praktični primeri iz oblasti računovodstva, samostalan rad u programu, omogućavaju vam da steknete uvid u sam način funkcionisanja vođenja poslovnih knjiga privrednih subjekata i osposobljavaju vas da to znanje samostalno primenjujete.

Iskreno sam veoma zadovoljna edukacijom koju sam dobila na ovoj obuci za kratak vremenski period i želim da naglasim da je znanje koje sam stekla za mene neprocenjivo jer dopunjava u potpunosti moje stečeno obrazovanje na fakultetu, predstavlja korak napred u struci i otvara nove mogucnosti na profesionalnom planu.

Zahvaljujem se i predavačima koji su visoko stučni, efikasni i profesionalni i pružaju sveobuhvatnu podršku kandidatima u svakom pogledu.


Zlatko Stokić

Kurs je opravdao moja očekivanja, ili bolje reći i više od toga, tako da sam prezadovoljan. Koncizan je, super osmišljen i obuhvata skoro sve tipove poslovnih promena koje se dešavaju u praksi. Predavaci su stručni, profesionalni i uvek dostupni. Uvek su imali strpljenja za sva moja pitanja da me saslušaju i objasne. Sve je to jako važno, posto je kurs izuzetno intenzivan, a knjigovodstvo vrlo široka oblast. Polaznici, da bi materiju savladali i razumeli, moraju i kući da ponovo sve provežbaju posle predavanja. 

Posle dobijanja sertifikata dolazio sam na praksu, koja je utemeljila moje znanje koje sam stekao tokom kursa. Za kolege sa kojima sam radio u KGB finance takodje imam samo reči hvale. Atmosfera na poslu je super jer je opuštena i nema nepotrebnih pritisaka. Praksa nije vremenski ograničena, tako da uvek kada mi treba neki savet ja skoknem do njih i dobijem odgovore na moja pitanja.


Dragana Janjić

Želela bih da Vam se zahvalim, jer ste vrlo profesionalno pripremili i prezentovali materijal sa kursa.

Za ovih pet nedelja, uspešno ste nam preneli Vaše znanje. Bilo je naporno, ali uz dobar ambijent ništa nije teško.

Drago mi je što sam bila deo Vašeg tima, i što ću znanje stečeno na kursu moći praktično i da koristim.


Nebojša Kiš

Online kurs KGB Finance je odlicno osmišljen i prilagođen početnicima u knjigovodstvu. Kurs nije suvoparan tj. sadrži samo onoliko teorije koliko je neophodno radi razumevanja knjigovodstvene materije, a pri tom sadrži većinu primera iz prakse sa praktičnim zadacima.

Pošto je u pitanju online kurs, moj savet polaznicima je da se što vise konsultuju sa predavačem i da koristite forum gde mogu među sobom da razmene iskustva i probleme kako bi što pre pronašli prava rešenja i dobili na vremenu. Takode, ovaj kurs daje osnovno znanje koje je potrebno polaznicima da bi se samostalno bez ikakvog straha upustili u vođenje knjiga drugih preduzeća i tako obezbedili sebi egzistenciju, što je u danasnje vreme najteže.


Željko Srećković

Smatram da je kurs knjigovodstva koju pruža „KGB finance“ pravi put za ulaz u svet vođenja poslovnih knjiga i poslovanja modernog preduzeća.

I pored toga što sam završio računovodstvo na Ekonomskom fakultetu odlučio sam se da dodatnim kursom osvežim postojeća i steknem nova znanja iz oblasti računovodstva preduzeća iz oblasti trgovine i usluga kao najrasprostranjenijih privrednih subjekata u Srbiji.

Mala grupa polaznika, posvećenost svakom polazniku kao i rešavanju svih nejasnoća na putu sticanja zvanja knjigovođe jesu dovoljna preporuka svakome da izabere baš „KGB finance.“


Tamara Drobac

Sve pohvale za KGB finance i predavača! Kurs je u potpunosti praktičan, primenljiv u realnom životu iz razloga što je čitav program prožet aktuelnim informacijama iz računovodstvene prakse. Takođe, svaki zadatak prate knjigovodstvena dokumenta (fakture, rešenje od APR-a, poreske prijave i obrasci,..) i obuka za rad u programu "Billans", tako da kandidat može bez straha, nakon kursa, da zaista radi u knjigovodstvu, što je za mene bilo najbitnije.


Dejan Mitrović

KGB kurs knjigovodstva sam upisao po preporuci nekoliko samostalnih knjigovođa.

Veoma sam zadovoljan obukom a naročito mi se sviđa mogućnost neograničene prakse, odnosno daljeg usavršavanja u ovoj oblasti.

Svima bih preporučio ovaj kurs jer spada u retke koji vam mogu koristiti u samom radu, odnosno u traženju novog posla.